Ledenvoordelen Sectie Bureaus | Marktonderzoekbureaus

1. Door het aansluiten bij de MOA laat je de markt zien dat jouw bedrijf/organisatie staat voor kwalitatief goed onderzoek!

 • Een lidmaatschap van een branchevereniging is een teken van professionaliteit. Je laat aan opdrachtgevers zien dat je jouw vak serieus neemt en de algemene richtlijnen onderschrijft (de gedragscode).
 • Met een lidmaatschap blijft je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als lid ontvang je actuele informatie via onze maandelijkse digitale nieuwsbrief: de MOAFlash. Zo blijf je op de hoogte van advies en cijfers, uitnodigingen voor vele interessante congressen en ledenbijeenkomsten, trainingen en workshops. Daarnaast wordt kennis gedeeld via het eigen vakblad Clou en haar digitale zusje ClouToday.
 • Jouw stem telt mee in de marktonderzoekbranche. De MOA heeft een eigen lobby-bureau in Den Haag. Dagelijks worden de berichten vanuit het Haagse circuit gescand op hun impact op de marktonderzoek branche. In het recente verleden heeft de MOA met succes wetgeving kunnen “aanpassen” aan haar wensen. Daarbij valt te denken aan de privacywetgeving, de telecomwet en de wet markt en overheid. Hoe meer leden, hoe sterker we staan in onze onderhandelingen.
 • Je maakt onderdeel uit van en ondersteunt de zelfregulering binnen de branche. Door middel van richtlijnen voorziet de MOA de branche van uniforme regels voor de uitvoering van onderzoek. Als Lid van de MOA ben je als eerste op de hoogte van deze richtlijnen.

2. Deskundig advies binnen handbereik.

 • Met een lidmaatschap heb je deskundig advies binnen handbereik. De MOA geeft je gratis deskundig advies op verschillende belangrijke aandachtsgebieden zoals: privacy, gedragscodes en het compliance-systeem. Uiteraard kun je ook vragen uit andere aandachtsgebieden stellen dan gaan we op zoek naar de juiste expert.
 • MOA-leden kunnen bij vragen over alle arbo zaken advies en ondersteuning vragen bij de MOA-werkgeverslijn, een samenwerkingsverband tussen de MOA en de AWVN. Deze service is gratis, voor zover de vragen in een kort tijdsbestek kunnen worden afgehandeld, hetgeen doorgaans het geval is.

3. Profiteer van een uitgebreid netwerk en ontvang korting op de verschillende bijeenkomsten.

 • De jaarlijks vele formele en informele bijeenkomsten zorgen voor een groot en breed platform aan netwerkmogelijkheden voor nieuwe relaties en potentiële partners.
 • Profiteer van kortingen bij MOA bijeenkomsten, workshops en trainingen. Leden krijgen korting voor de jaarlijkse MOAwards. Ook ontvang u één gratis kaart per bedrijfslidmaatschap.

4. Je bent vindbaar voor opdrachtgevers en maakt deel uit van het MOA netwerk

In onze bedrijvengids kunnen jouw gegevens opgenomen worden, waardoor je op basis van  bedrijfskarakteristieken gevonden kunt worden door de 20.000 unieke bezoekers per maand op onze website. Bovendien kun je elk kenmerk van jouw organisatie nog eens in eigen bewoordingen toelichten binnen de bedrijvengids.

Praktische voordelen:

 • Maak gebruik van het MOA professionaliteitslabel en zet dat op je website en briefpapier en laat je klanten zien dat jouw bedrijf garant staat voor gedegen onderzoek.
 • Bedrijfsleden worden betrokken bij de organisatie van themasessies. Je mag hiervoor input leveren. De vermelding in het programma wordt door vele duizenden vakgenoten gelezen en de bijeenkomst wordt door een groot aantal bijgewoond.
 • Bedrijfsleden kunnen hun evenementen gratis vermelden op de MOA-website.
 • Bedrijfsleden kunnen artikelen en columns publiceren op MOAweb.

Extra services

 • Opleidingspakket voor Face-to-Face interviewers (FFT)
 • Via een geavanceerd e-learning systeem worden face-to-face interviewers opgeleid voor het doen van kwalitatief hoogwaardige gesprekken met respondenten op straat en thuis. Het examen is een officieel MOA-examen en de geslaagden krijgen daarvoor een officieel MOA Certificaat.
 • BkB-register
  Speciaal voor de kleinere bureaus binnen de MOA bestaat de Bedrijfsgroep Kleine Bureaus.
  De BkB wil belangen behartigen en professionaliteit bevorderen en bewaken, maar ook op vele andere vlakken fungeren als een platform voor “kleinere” bureaus. Dat is geen zaak van het bestuur alleen, maar daar werken alle BkB-leden aan mee.
 • Omzetregistratie
  Bureaus kunnen jaarlijks deelnemen aan de omzetregistratie. In dit geavanceerde systeem vind het deelnemende bureau haar marktaandeel terug per deelvariabele, zoals bijvoorbeeld de methode van onderzoek, soort onderzoek en sector etc.

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.