Over de MOA

Hét Nederlandse Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics

De MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics is een vereniging van bedrijven en instellingen die zich bezighouden met Market Research, Digital Analytics, Marketing Intelligence en Beleidsonderzoek.

Missie

De MOA heeft als doel de kwaliteit van survey based en non-survey based information, zowel nationaal als internationaal, in de breedste zin van het woord te bevorderen, ontwikkelen en stimuleren. Daarnaast behartigt de vereniging de belangen van (virtuele) respondenten, gebruikers en aanbieders van digital analytics, marketing research en opinie- en beleidsonderzoek. De MOA streeft naar een ledenbestand van gekwalificeerde onderzoekers die werkzaam zijn binnen bedrijfsleven, overheid en bureaus. Kennis maken en kennis delen staat centraal in deze missie.

De MOA bestaat uit drie specifieke secties:

 • de onderzoekbureaus, zoals marktonderzoeksbureaus en bureaus voor digital analytics
 • de opdrachtgevers van marktonderzoek
 • de toeleveranciers en selectiebureaus voor de marktonderzoeksbranche.

De vereniging kent bedrijfsleden en persoonlijke leden. Pas als een bedrijfslidmaatschap is verkregen, kunnen persoonlijke leden verbonden aan die organisatie lid worden van de MOA.

Meer informatie

Algemene voorwaarden MOA

De MOA hanteert algemene voorwaarden die zijn geaccepteerd door zowel de sectie opdrachtgevers als de sectie marktonderzoeksbureaus binnen de MOA. Deze algemene voorwaarden dienen als blauwdruk voor een onderzoekbureau.

In de algemene voorwaarden van de MOA worden zaken geregeld als auteursrechten, eigendomsrechten en kostenaspecten bij veranderingen en aanpassingen in de reeds verstrekte opdracht aan het onderzoeksbureau. Het kan voorkomen dat bureaus bepaalde bepalingen hebben vervangen door eigen voorwaarden. Soms zijn door specifieke situaties ook bepalingen toegevoegd aan de bureauvoorwaarden.

De Algemene Voorwaarden zijn in de Nederlandse taal gedeponeerd ter Griffie van de Rechtbank Amsterdam onder nummer 54/2010.

Download hier de Algemene voorwaarden van de MarktOnderzoekAssociatie (mei 2010)
 

Download here the General Terms and Conditions of MarktOnderzoekAssociatie (2010)

De Algemene Voorwaarden zijn op 2 mei 2016 voor het laatst gecheckt op actualiteit en sluiten nog steeds aan bij de op dit moment geldende wet- en regelgeving.

Voorzitter MOA

Carlo Stokx

Ipsos B.V.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemeen Bestuur

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.2gather B.V., (Penningmeester), namens BkB

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.UWV, (Lid), namens Sectie Opdrachtgevers

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.VU University Amsterdam, (Lid), namens Profgroep onderwijs

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.GfK, (Lid)

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., International Flavors & Fragrances I.F.F., Toehoorder

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Scanmar, (Lid), namens Sectie Opdrachtgevers

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Neurensics, (Lid), namens Digital Analytics bureaus

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Aegon, (Lid), namens Sectie Opdrachtgevers

Kascommissie

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Schiphol Group B.V.
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., DESAN Research Solutions

   

Word partner van het MOA Expertise Center!

En neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., T 020 5810 718

MOA Medewerkers

Wim van Slooten

Directeur
T: 020 - 5 810 710
E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Werkdagen: ma, di, wo, do, vr

Caroliene van der Aar

Content Manager

T: 020 - 5 810 713
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Werkdagen: ma, di, wo, do

Tjitske Buurman

Eventmanager Programma & Sponsoring

T: 020 - 5 810 716
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Werkdagen: ma, di, wo, vr

Miriam Hamawandi

Account Manager Expertise Center
T: 020 - 5 810 718
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Werkdagen: ma, di, do

Dinah Hunsel

Office Assistant

T: 020 - 5810719
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Werkdagen: ma, di, do

Linda Sluis

Communicatie Manager
T: 020 - 5810 717
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Werkdagen: ma, di, do

Geke van der Veen

Projectmanager Programma & Communicatie
T: 020 - 5 810 711
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Werkdagen: ma, di, wo, do, vr

Maaike Verdoes

Communicatie- en Eventmanager
T: 020 - 5 810 714
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Werkdagen: ma, di, do, vr

John van Vugt

Webmanager & Projectcoördinator
T: 020 - 5 810 715
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Werkdagen: ma, di, do, vr

Caroline Walker

Hoofd Financiële Administratie

T: 020 -  5 810 712
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. &
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Werkdagen: ma, di, wo, do

Contact en route 

MOA

Teleport Towers, 13e etage       

Kingsfordweg 151

1043 GR Amsterdam

Tel. 020 – 5 810 710

 • Parkeren

  De MOA heeft geen eigen parkeerplekken voor haar gasten. Wij raden u dan ook sterk aan om met het openbaar vervoer te komen. De MOA ligt op loopafstand van Station Sloterdijk en van de tramhalte Amsterdam Molenwerf. Als u wel met de auto naar de MOA komt is de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid P&R Transferium Sloterdijk. Houd er rekening mee dat de parkeerplekken beperkt zijn.

  Eventueel kunt u ook parkeren in de straat Spaarndammerdijk.

  PenR

 • Met openbaar vervoer

  Trein:
  regusgebouw bordU gaat naar station Amsterdam Sloterdijk. In het station loopt u naar de achterkant van het station richting de metrohalte. Vanaf daar loopt u op de Changiweg in Oostelijke richting (richting de Belastingdienst). Na circa 250 meter gaat u rechtsaf op de Kingsfordweg, daarna nog ca. 350 meter rechtdoor lopen. Ons kantoor bevindt zich over de trambaan aan uw linkerhand in het Regus gebouw op de 13de verdieping.

  Tram 12:
  U stapt uit bij de halte Amsterdam Molenwerf. Ons kantoor bevindt zich in het Regus gebouw op de 13de verdieping.
 • Met de auto

  Vanuit Amersfoort
  U volgt de A1 richting Amsterdam. Vervolgens neemt u de Ring A10 Oost. Volg bij het knooppunt Amstel de A10 richting Den Haag. Bij het knooppunt de Nieuwe Meer gaat u de Ring A10 West richting Zaanstad op. U verlaat de A10 West bij de afslag Bos en Lommer (S103). Onderaan de afslag gaat u linksaf de Haarlemmerweg op. Bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf. Sla gelijk weer rechtsaf bij de T-splitsing (Arlandaweg). Aan het eind van deze weg ziet u het Regus gebouw voor u liggen. Ons kantoor bevindt zich op de 13de verdieping.

  Vanuit Den Haag
  U volgt de A4 richting Amsterdam. Vervolgens neemt u de Ring A10 West richting Zaanstad. U verlaat de A10 West bij de afslag Bos en Lommer (S103). Onderaan de afslag gaat u linksaf de Haarlemmerweg op. Bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf. Sla gelijk weer rechtsaf bij de T-splitsing (Arlandaweg). Aan het eind van deze weg ziet u het Regus gebouw voor u liggen. Ons kantoor bevindt zich op de 13de verdieping.

  Vanuit Haarlem via Halfweg
  U volgt de Haarlemmerweg (N200) richting Amsterdam. Sla linksaf bij de Kimpoweg. Sla rechtsaf bij de T-splitsing (Arlandaweg). Aan het eind van deze weg ziet u het Regus gebouw voor u liggen. Ons kantoor bevindt zich op de 13de verdieping.

  Vanuit Utrecht
  U volgt de A2 richting Amsterdam. Vervolgens volgt u de Ring A10 Zuid richting Den Haag. De Ring A10 Zuid gaat over in de Ring A10 West richting Zaanstad. U verlaat de A10 West bij de afslag Bos en Lommer (S103). Onderaan de afslag gaat u linksaf de Haarlemmerweg op. Bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf. Sla gelijk weer rechtsaf bij de T-splitsing (Arlandaweg). Aan het eind van deze weg ziet u het Regus gebouw voor u liggen. Ons kantoor bevindt zich op de 13de verdieping.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van nieuws, vacatures, events van het MOA Expertise Center!

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.