Geschillenregeling en commissie

De MOA heeft op verzoek van zowel de opdrachtgevers als de opdrachtnemers binnen de MOA initiatieven ontplooid om te komen tot een onafhankelijke Geschillencommissie voor Marktonderzoek en statistiek.  Deze onafhankelijke geschillencommissie staat onder leiding van een onafhankelijk jurist werkzaam bij Derks Star Busmann advocaten te Utrecht  en wordt ondersteund door experts. De geschillencommissie beoordeelt klachten van zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers binnen het werkveld van de marketing intelligence. 
 
De klachten zijn alleen dan ontvankelijk indien deze betrekking hebben op de kwaliteit van het marktonderzoek. Bureauleden van de MOA zijn verplicht aan een dergelijke klachtenprocedure mee te werken. De geschillencommissie werkt op basis van een door de ledenraad op 11 december 2007 goedgekeurd geschillenreglement. Dit reglement bevat de spelregels voor de partijen die betrokken zijn bij een kwalitatief conflict. Een belangrijk uitgangspunt voor de geschillencommissie is dat zijn nooit oordeelt over andere zaken dan de geleverde kwaliteit van het markt- of opinie onderzoek. Zij doet derhalve geen uitspraken over schadevergoedingen of gederfde kosten.

Download hier het geschillenreglement

De geschillencommissie staat onder leiding van voorzitter Mr. B. ten Doesschate, advocaat bij C.M.S Derks Star Busmann te Utrecht. Verder bestaat de commissie uit vertegenwoordigers van de verschillende secties.

De bezetting van de Geschillencommissie en de Raad van Toezicht is identiek. Tevens is het mogelijk experts in te huren voor voorkomende gevallen, waar de problematiek specifieke expertise vereist.

Geschillencommissie

Voorzitter Mr. B. ten Doesschate
vertegenwoordiger sectie opdrachtgevers Ineke van Meel
vertegenwoordiger (sub)sectie RKG Carlo Stokx
vertegenwoordiger (sub)sectie BkB Peter Zegwaart
vertegenwoordiger universitaire wereld

Jaap Wieringa (onder voorbehoud)

Meer MOA


Kennispartners van Clou

MOA is een

CRKBO Instelling CMYK

Contact

MOA, Expertise Center voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics

Kingsfordweg 151, 1043 GR, Amsterdam
+31 20 5810710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.